تحولات منطقه

اُفت معدل دانش‌آموزان در امتحانات نهایی در بازه زمانی ۴ سال گذشته منجر به واکنش رئیس‌جمهور شد؛ اما حالا واکنش‌های خود دانش‌آموزان به چرایی این اُفت شدید معدل در رشته‌های مختلف جالب است.

چرایی اُفت شدید معدل دانش آموزان در رشته‌های مختلف
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

ثمره ۲ سال آموزش مجازی دانش‌آموزان به‌بهانه کرونا خود را در "میانگین معدل ۸.۵" در حال نشان‌دادن است!

تحلیل نتایج امتحانات نهایی نشان می‌دهد که نمرات دانش‌آموزان در بازه زمانی ۴ساله یعنی از سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۲ با اُفت بسیار محسوسی همراه بوده است.

میانگین کشوری نمرات دانش‌آموزان علوم انسانی در امتحانات نهایی خرداد امسال ۸.۷۵ بوده است!

میانگین کشوری نمرات دانش‌آموزان در امتحانات نهایی خرداد ۱۴۰۲ بدین شرح است:

رشته تجربی: ۱۱.۲۳

رشته ریاضی: ۱۰.۷۹

رشته انسانی: ۸.۷۵

رشته معارف: ۱۰.۵۶.

واکنش رئیس‌جمهور به وضعیت نمرات دانش آموزان 

وضعیت نمرات دانش‌آموزان به‌حدی وخیم است که منجر به واکنش سید ابراهیم رئیسی؛ رئیس‌جمهور کشورمان نیز شد! او در جلسه اخیر هیئت دولت، به وزیر آموزش و پرورش مأموریت داد برای اطلاع و اطمینان خانواده‌ها از وضعیت آموزشی و نمرات دانش‌آموزان گزارشی ارائه کند.

رضامراد صحرایی؛ وزیر آموزش و پرورش هم روز دوشنبه ۲۵ دی ۱۴۰۲ در سخنانی گفت: میانگین معدل رشته علوم انسانی ۸.۷۵ است؛ آیا این معدل حاصل عملکرد دولت دوساله است! این معدل پایه دوازدهم است و شفاف به مردم گفتیم "این وضعیت آموزش کشور در دولتی است که آن را تحویل گرفتیم. "، رئیس جمهور نسبت به معدل دانش‌آموزان پیگیر هستند و چندین جلسه درباره معدل برگزار کردند، کدام رئیس‌جمهوری این رفتار پدرانگی را دارد؟

صحرایی افزود:‌ خرداد سال آینده علاوه بر پایه دوازدهم در پایه‌های دهم و یازدهم امتحانات نهایی برگزار می‌شود، حتماً در امتحانات نهایی کاهش نمره خواهیم داشت؛   نمی‌خواهیم با مردم دورو باشیم در حالی که می‌توانستیم به‌جای معدل کتبی معدل کل را منتشر کنیم اما معدل کتبی برای راهیابی به دانشگاه تأثیر دارد.

هم‌اکنون مخاطبان در واکنش به افت معدل دانش‌آموزان ذیل اظهارات مراد صحرایی نوشتند:

  • دو سال دانش‌آموزان را سپردید به فضای مجازی بدون اینکه هیچ برنامه‌ای قبلش داشته باشید، نسلی را ریختید در اینستا، لایکی و تیک‌تاک، حالا هم نتیجه خوب می‌خواهید؟ جالب این که ترامپ و ایلان ماسک و خیلی از افراد مشهور به فرزندانشان اجازه نمی‌دهند در فضای مجازی باشند که مشغله ذهنی و انحراف داشته باشند.
  •  ۸ سال پیش تیزهوشان درس می‌خواندم، معلم فیزیک در تدریس کم‌کاری می‌کرد تا دانش‌آموزان کلاس خصوصی بگیرند و پول پرداخت کنند، من کلاس نگرفتم آخر ترم با ۹ افتادم و از تیزهوشان اخراج شدم، هیچ مدرسه دولتی من را راه نداد درحالی که از تمام دانش‌آموزان اون مدارس قویتر بودم و در آخر رفتم غیرانتفاعی.
  •  شرایط تیزهوشان الآنم همینه، معلم ما می‌داند تمام دانش‌آموزان کلاس می‌روند، دروس را خلاصه‌وار تدریس می‌کند از ۳۳ دانش‌آموز کلاس ما حدود ۲۵ نفر کلاس می‌روند، فقط ما که پول نداریم، نمره‌هامون تو چشم می‌افتد.
  •  آخه دروس همه به درد نمی‌خورد، کلاً باید سیستم آموزشی از اول اورهال شود، ضمن اینکه سیستم یکپارچه مسخره است؛ چرا فکر می‌کنید آموزش برای یک دانش‌آموز کپرنشین سیستان و بلوچستان و یک دانش‌آموز در بالای شهر تهران باید یکسان باشد؟ این دوتا مشترکات خاصی ندارند که یک آموزش حداقل تو مراحل پایه دریافت کنند.
  • درس خواندن به فاکتورهای بسیاری نیاز دارد فقط هم آموزش و پرورش مسئول نیست، هفته‌ای نیست که دانش‌آموز با افکار خودکشی نداشته باشم.
  •  این نمرات نتیجه دو سال کار دولت فعلی و چند سال دولت قبلی نیست، نتیجه چهل سال نابودی سیستم آموزش و پرورشه.
  •  کلاً نظام آموزش پرورش و نظام آموزش عالی کشور کارایی ندارند، فرد وقتی به سن ۲۲سالگی می‌رسد باید بتواند کسب‌وکار ایجاد کند نه اینکه بعد از گرفتن فوق‌لیسانس تازه سراغ کارآموزی با حقوق چندرغاز برود.

منبع: خبرگزاری تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.